woensdag 25 november 2009

dag 8: Catania - Keulen (17/11)

Onze laatste dag met als (letterlijk) hoogtepunt: de Etna. Daar in de 'verte', daar lag en ligt ze. We rijden met de auto tot zo'n 900 m. vandaaruit vertrekken de kabelliften, de jeeps en trekkings naar de top.

Hoe hoger we rijden hoe zwarter de aarde. Het lijken wel steenkolen. Maar toch nog een temperatuur van 16° (aan de voet ruim 24°).

De Etna rookt en doempt maar als je van deze hoogte naar beneden kijkt zie je nog vele andere rookpluimpjes: Sicilianen stoken veel (groen)afval op.

We daalden langs een andere zijde af en op deze strook viel de herfst op: bladeren op de weg, kleurrijke bomen.

Na wat autodtrade kwamen we aan in Taormina, een stadje dat al eeuwenlang reizigers en toeristen aantrekt. Eerst gingen we de berg op naar Castelmola en daarna de stad in. Op een terras aten we nog een broodje kaas/hesp.
Die Oude Grieken wisten hun theaters toch te plaatsen: tegen een bergflank met zicht op de zee en de Etna - bijna goddelijk.

Voldaan en met een koffer vol energie reden we voor de derde keer naar Catania.


Na ruim 1300 km leverden we onze Clio terug in en aten nog een rijstbol.
We waren ruim op tijd voor de check-in en de controle.
Na opnieuw een vlucht van 2.15u landden we in Keulen. De temperatuur was heel wat minder (die woensdag was't zo'n 8°), het had zelfs geregend. Brrrr...
* * *

Op 8 dagen tijd en in vogelvlucht hebben we Sicilië leren kennen: cultureel, gastronomisch en toeristisch. De moeite om zeker nog eens of meer terug te komen! Merci Tony/Nino voor de rondleiding...

Geen opmerkingen: