donderdag 10 mei 2012

Wat willen wij?

Eind januari 2010 lanceerden we de 12 werken van PRO – 20 voorstellen voor een veiliger en gezonder Opglabbeek. De meerderheid voerde intussen zelfs een aantal van deze voorstellen voor ons uit. Maar wij willen meer. Wij willen 20 op 20!

PRO wil het oud kerkhof om vormen tot een park. Een groene oase van rust en bezinning op de rand van ons centrum, een plek waar we respect blijven betonen voor onze dierbaren. Dit park kan dan ook een culturele invulling krijgen.
De uitbreiding van het bedrijventerrein moet ruimte vrijmaken voor de inrichting van een parking waar vrachtwagens altijd kunnen parkeren: een oplossing voor de huidige problemen van overlast in woonstraten. Dit verhoogt de leefbaarheid! Tijdens onze straatbevragingen stond dit hoog op de agenda. En andere gemeenten zoals Genk en Heusden-Zolder bewijzen dat dit kan!

“politiek van het gezond verstand: oog hebben voor iedereen”


PRO wil dat het project “Poort tot de Bosbeek” eindelijk afwerken en uitvoeren: verbind het centrum via fiets- en voetpaden met de vallei van de Bosbeek. Zo ontstaat er een verbinding, een poort met dit natuurgebied. Dit project heeft troeven op vlak van toerisme, natuurrecreatie en horeca. Ook het terug open maken van de Buurtweg nr. 23 speelt hier een belangrijke rol.
Onze gemeente scoort niet goed als het gaat over sociale woningen. De laatste jaren kwam de meerderheid tot inzicht en volgden er projecten maar dit is nog onvoldoende. Er moet sneller en meer geïnvesteerd worden in sociale en betaalbare woningen. Ruimte voorzien is een, bakstenen zijn het andere.
PRO vindt zorg belangrijk en de zorgsector heeft ruimte nodig. Via het RUP Centrum werd gekozen voor concentratie en overheidsinfrastructuur. PRO vindt dat ook plaats moet zijn voor thuiszorg en ondersteuning van privé-initiatieven zoals bijv. het aanmoedigen van kangoeroewoningen. Zorg is een én-én verhaal. En de persoon staat centraal in dit verhaal, niet de gebouwen.

Geen opmerkingen: