donderdag 28 januari 2010

PRO-leden keken naar Capitalism: A Love Story

Leden van PRO-Opglabbeek zijn vanavond de nieuwe film van Michael Moore gaan bekijken. Curieus-Limburg bood deze mogelijkheid.
Schrijnende Amerikaanse toestanden passeerden de revue: uitzettingen, fabrieksluiting,... Maar ook in Europa, in België zijn gelijkaardige verhalen te vinden en te vertellen.
Ook werden interessante pistes noor voren gebracht. 1% van de samenleving bezit 95% van de rijkdom, de overige 5% zit bij 99% van de bevolking, wanneer gebruiken deze ns hun meerderheid! Of de Second Bill of Rights van president Franklin D. Rooseveld - die deels al in vele Europese grondwetten en in onze Belgische grondwet ingeschreven staan: zie artikel 8 tot en met 32.
Vervolgens werd nogmals aangetoond hun angst (door de overheid zelf of door lobby-groepen) wordt ingezet om beslissingen te forceren: de bevolking schrik aanjagen en onder druk zetten, het parlement zo dwingen iets goed te keuren. Triestig.
Ook de poging van Moore om een Citizen's Arrest te ondernemen op de Amerikaanse banken die 700 miljard dollar - belastingsgeld! - hebben gekregen en dit niet gebruiken om mensen en berijven te helpen maar verder in miserie te duwen. Hij pakte ze ook in met een geel lint "Crime Scene - Do Not Cross".
Of hoe hij met een geldtransportwagen het geld ging 'terughalen'... Een prachtige beelden!
Kortom: een aanrader!

Geen opmerkingen: