zondag 13 november 2011

Begin september was de jacht open op Chinese vrijwilligers

Als je tegenwoordig rondom het Ground Zero van Opglabbeek loopt – ook gekend als de Put, de Pastorie, den Orangerie of ’t Spreeuwennest – dan kun je er niet omheen: welkom op “the Muppet show”. Of vormen deze foto’s een verdedigingslinie rondom de werf waar te pas en te onpas volk rondloopt.
 
Ben ook jij twee maand geleden door een zenuwachtige, wanhopige schepen of burgemeester aangesproken, gemaild of getelefoneerd om een levensgrote foto van jezelf te laten nemen? De meerderheid zocht figuranten, oeps fans van de zaal... verdedigers die er rond willen gaan staan zodat de zaal blijft staan... inwoners die hun gezicht wilden lenen: ‘ja, ook wij wilden deze zaal op de plaats van de pastorij’... Maar de muur van Chinese vrijwilligers staat pal! Het zijn precies weer dezelfden zoals altijd die meededen aan dit grapje van 4000 €.

Uit diverse cijfers en onderzoeken blijkt dat onze gemeente een snel groeiende gemeente is. Dit betekent dat de komende jaren meer en meer kleuters en kinderen naar onze scholen zullen trekken. In het Centrumproject (RUP Centrum) wordt de school van het Gemeenschapsonderwijs bij wijze van spreken nu al geliquideerd. Sneuvelt de vrije schoolkeuze in een volgende fase. Klaarblijkelijk de natte droom van’t vrij onderwijs…
Waar gaan deze kleuters en kinderen dan naar school? Waar kunnen er nog klassen worden gebouwd? In de hoogte? Neen, er mag enkel aan’t oud gemeentehuis een donjon komen als poort tot het Witte Huis. Of ondergronds… Of moeten de scholen uitwijken naar de terreinen
van de kabouters? Want andere ruimte in de buurt van de huidige scholen is er niet meer… Maar goed hè dat de meerderheid met het Centrumproject heeft nagedacht waar we op lange termijn met de ruimte in ons centrum naartoe moeten… Of is het grootheidswaanzin?

Geen opmerkingen: