maandag 11 april 2011

Huis van Oranje aan verbouwing toe?

Eind januari passeert er een Near Earth Object... 21/12: een desastreuze ramp volgens Maya’s. Tussenin: fijne evenementen. De Olympische winter- en, zomerspelen en het EK in Polen en Oekraïne. En spannende evenementen: sociale en gemeenteraadsverkiezingen.

Dat het spannend wordt, merk je aan diverse projecten die nu in uitvoering gaan. De zenuwen staan al gespannen zeker als je het ‘Just-In-Time’-principe wil hanteren… Het juiste en – eerder – toevallige tijdspad uittekenen wordt nu cruciaal als je (net) voor 14 oktober 2012 lintjes wil knippen en glazen wil schenken. Denk maar aan: veilige schoolomgevingen (noodzakelijk!); vernieuwing van de wegen in’t centrum; degelijke fiets- en voetpaden in’t centrum (eindelijk!); de bouw van een polyvalente zaal; de sloop van de pastorij en de kiosk (triestig); het centrumproject (RUP Centrum) met zijn onteigeningen en andere grondinnames (wasda wel nodig?).
Ook de toon op de gemeenteraad wordt harder en persoonlijker: “madammekes” en “burgemeesterkes” vlogen en vliegen in’t rond. De hakken worden gezet, das zeker. Klachten worden ingediend, steken gezet. Dat mag maar dat beloofd ook…

Rampjaar 2012

Ook in het personeelsbeleid bij recente aanwervingen en vervangingen zijn mogelijk toekomstige stemmen een essentieel onderdeel. Alle middelen zijn goed, als’t maar stemmen en een herverkiezing opbrengt. “Het doel heiligt de middelen…”.
Gaat de komende stembusslag een verschuiving teweegbrengen… Betekenen ze het einde van het Huis van Oranje… De sleutel ligt bij jullie: de inwoner-kiezer. Of ondergaan jullie in het stemhokje (wederom) een betovering om dezelfden te bestendigen in hun heilige opdracht? Iedereen dronk een glas, deed een plas en alles bleef zoals het was… Dit lijkt ons gemeentelijk motto te zijn…

Wil je iets veranderen? Laat je horen! Reageer...

Geen opmerkingen: