maandag 11 april 2011

Edito: Lambertus blijft bezorgd

Nog ongeveer 18 maanden… en dan is’t weer zover.
Op 14 oktober 2012 wordt de gemeenteraad opnieuw gekozen. De meerderheid van deze raad zal de daarop volgende 6 jaar onze gemeente richting en kleur geven. Elk van jullie heeft een stem. Elk van jullie beslist mee. Gebruik je stem en durf te kiezen.
Vele onder ons beschouwen dit stemrecht als iets normaal terwijl een paar duizend kilometer naar’t zuiden mensen hun leven geven om te mogen stemmen. Geef je stem opnieuw die waardigheid mee die ze verdiend! Stem bewust, niet onbesuisd.
Hopelijk zullen ook meerdere lijsten deelnemen aan deze verkiezingen. Zodoende hebben jullie een keuzemogelijkheid. Laat ons ook hopen dat ze duidelijk inhoudelijke programma’s voorleggen. Want met bekende koppen alleen maak je geen beleid en bereid je de toekomst niet voor…
Onze samenleving – en ook onze gemeente – is niet eentonig, ze is veelkleurig, ze is mondig. Onze gemeenteraad moet dit ook weerspiegelen. Want: als de wind slechts uit 1 richting waait, verschraalt een gemeenschap!
Mijn wens is een bestuur dat gericht is op het welzijn van alle Opglabbekenaren, een bestuur dat de leefbaarheid en de veiligheid van de straat garandeert, een bestuur dat respect en verdraagzaamheid
hoog in het vaandel draagt…
Lambertus
Nog steeds een bezorgde Opglabbekenaar

Geen opmerkingen: