vrijdag 31 december 2004

Werking in 2004

19 januari – Een appeltje voor de dorst? Neen! Energie!

PRO heeft op de gemeenteraad de burgemeester, de schepenen en alle raadsleden een appel als nieuwjaarsgeschenk gegeven.
1. Een appeltje voor de dorst? Neen, een energiestoot! Immers, deze appels geven onze lokale politici de nodige kracht, de nodige vitaminen, kortom energie om de tweede helft van deze legislatuur aan te vatten. En tot een goed einde te brengen.
2. Er werden groene, rode en groen-rode appelen uitgedeeld. Hiermee wil PRO onderstrepen dat Groen! en sp.a samen met onafhankelijken gaan voor een bruisende gemeente. Nu en in 2006!

13 juni – Fabian was kandidaat voor de Vlaamse verkiezingen
Hij was 5e opvolger op de lijst sp.a-spirit samen de Limburgse groenen

Juli – De 10e Folder viel in de brievenbussen
Thema’s:
- De tweede helft is bezig: onze wissels. Tony vervangt Dirk in de gemeenteraad en Jean Pierre vervangt Tony in’t OCMW
- Op weg naar 2006: vanaf september starten de straatbevragingen (zie “straatbevragingen”)
Deze folder vormt onze start van de gemeenteraadsverkiezingen oktober 2006.

De tweede helft is bezig …
Nu al starten we met de voorbereiding van de gemeenteraadsverkiezingen. We gaan op de ingeslagen weg verder: onze lijst wordt een bundeling van positieve krachten, een kleurrijk geheel: wit, groen, rood, …
En weet: eind 2004 komt er al een eerste hoogtepunt … En met vanaf september gerichte (straat)bevragingen. Tot binnenkort dus!
… maar nog niet over!

4 september - “We gaan de straat op”
“Woensdagmorgen ll. vonden de inwoners van de Leyssenstraat de enquête-brief en –vragen in hun brievenbus. Komende zaterdag gaan we bij de mensen langs om deze op te halen bij deze inwoners”, vertelt Tony Lorefice, kersvers gemeenteraadslid. “Dit scenario wordt de komende maanden herhaald in een tiental andere straten doorheen onze gemeente”, weet Jean Pierre Mathues, ocmw-raadslid. Volgens Fabian Spreeuwers, gemeenteraadslid, “vormen de antwoorden, de voorstellen, de ideeën, de bemerkingen de basis voor ons verkiezingsprogramma raadsverkiezingen oktober 2006. We starten als het ware met een blanco blad. Onze medebewoners helpen mee dit blad vol te schrijven. Zij bepalen mee hoe we Opglabbeek moeten vorm geven.”

Onze werking stond in het teken van ‘de straat doen’.

Geen opmerkingen: