zaterdag 13 december 2003

Folder: 't Is halve...

Vinger aan de pols

Groen!, sp.a en onafhankelijken samen voor een bruisend Opglabbeek!
jaargang 4, nummer 9, december 2003

Welkom op onze 3e open receptie

Beste Opglabbekenaar,
Naar jaarlijkse gewoonte is iedereen van harte welkom op onze nieuwjaarsreceptie.
Een drankje, wat warme soep en een leuk gezelschap staan er dan te wachten.
Van de gelegenheid maken we ook gebruik om het tweede bushokje officieel te openen. Na een jaar vragen werd het geplaatst en staan ook de busgebruikers richting Bree in het droge.
Tot dan! Tot op het Dorpsplein!

Fijne én veilige eindejaarsfeesten toegewenst!
Vanwege Dirk, Fabian en Tony

’t Is halve

Gisteren. We gaan even terug naar 8 oktober 2000. 6 Opglabbekenaren – 3 onafhankelijken en 3 Sp.a’ers – deden mee aan de gemeenteraadsverkiezingen. Als Agalev. De DEMOCRATIE in onze gemeente werd gered!
2 gemeenteraadsleden en 1 ocmw-raadslid gingen begin 2001 van start. Intussen bestaat onze groep uit Agalev’ers (nu: Groen!), spa’ers en onafhankelijken. Deze DRIEVULDIGHEID komt tot uiting in onze 3 mandaten én deze zijn netjes verspreid over onze gemeente. 2 keer 3!

Onze spelers:
Dirk Corstjens, gemeenteraadslid, onafhankelijke, Louwel.

Fabian Spreeuwers, gemeenteraadslid,  Groen!, Centrum.
Tony Lorefice, ocmw-raadslid, sp.a, Nieuwe Kempen.


Vandaag. We zeggen en schrijven eind december 2003. De legislatuur is halverwege. We naderen de RUST. Tijd voor een evaluatie, aanpassing of bijsturing van de strategie en tactiek. ‘t Is halve. Dus. Droge en verse truitjes aantrekken. Nadenken over eventuele wissels. Onze bank opwarmen. Moet een joker, een supersub zich klaar houden … De tweede helft begint …

Morgen. 2004 willen we gebruiken om een toekomstplan voor Opglabbeek uit te schrijven. Wij starten met een leeg blad en een titel: “Waar moet Opglabbeek staan in 2010?” Via bevragingen en enquêtes, luisteren en horen, voelen en kijken gaan we SAMEN onder deze titel het blanco blad volschrijven met ideeën en voorstellen, wensen en acties. We zetten onze vogel en onze kikker op scherp.

We willen onze deur OPEN zetten en nodigen iedereen uit om samen met ons dit leeg blad (in) te vullen.

Eind 2004 volgt het hoogtepunt. Dan lanceren we onze én jullie VISIE op en over onze gemeente. Een toekomstbeeld. Dus, tot binnenkort!

Geen opmerkingen: