vrijdag 15 september 2000

Folder 1: wie zijn we...

OOK WIJ DOEN MEE !!


Beste Opglabbekenaren,
AGALEV stelt graag haar ploeg kandidaten voor die voor minstens 6 zitjes in de raad van 21 zal gaan.

Dirk Cortjens (31 jaar)
« Ik ben een levensgenieter die graag met vrienden uitgaat. Ik woon in Louwel, Dreesstraat 59. Ik heb me als onafhankelijke kandidaat gesteld voor de verkiezingen. Ik wil me vooral inzetten voor de Opglabbeekse jeugd »
Mieke Dewolfs (33 jaar)
« Ik ben de juf van de kindjes van de derde kleuterklas in de gemeenschapsschool van Opglabbeek en mama van Danni en Wouter. Voordien werkte ik in het bloedtrans-fusiecentrum te Genk. Naast mijn gezin probeer ik nog wat tijd te maken voor enkele hobbies. Zo vind ik het bijv. zalig om met onze hond Zoltan in de Opglabbeekse bossen te wandelen, ben ik graag op een creatieve manier bezig en hou ik ervan een goed boek te lezen. Kortom, genieten van het leven! Ik vind het dan ook belangrijk dat we zorg dragen voor het groen en de bossen die er zijn. Verder is het ook van belang dat onze kinderen in een kindvriendelijke en veilige omgeving kunnen spelen en opgroeien. »

Antonino Lorefice (51 jaar)
« Ik ben gehuwd met Annie Drykoningen en ben de papa van Claudia en Fabio. Beroepshalve ben ik technisch bediende. Voor sommigen ben ik een vriend, voor anderen een ambetant ventje. Ik een vorig leven was ik voorzitter van SP-Opglabbeek en OCMW-raadslid (1988-1994). Ik sta voor een modern socialisme met duidelijke groene accenten en met respect voor eenieders afkomst en ideologie. Ik wil vooral opkomen om het landelijk karakter van Opglabbeek te versterken. Ik wil een eerlijk politicus zijn die zijn beloften nakomt ! »

Jean Pierre Mathues (41 jaar)
«Ik ben sinds ’90 woonachtig in Opglabbeek. Momenteel ben ik werkzaam als penitentiair beambte (cipier). In mijn jongere jaren was ik nog werkzaam als jeugdhuismedewerker. In 1994 stond ik op de SP-lijst, maar ik kan mij vinden in vele AGALEV-standpunten. De jeugd, een verantwoord werkgelegenheidsbeleid en een groen Opglabbeek zijn enkele speerpunten.»

Fabian Spreeuwers (30 jaar)
« Ik ben inhoudelijk medewerker op het kabinet van Vlaams minister voor Leefmilieu en Landbouw. De voorbije 14 jaar heb ik mij ingezet voor KAJ in Opglabbeek, Limburg en Vlaanderen en ook vele jaren voor de jeugdraad. Momenteel ben ik nog volwassenbegeleider van KJ Opglabbeek (een fusie van KSA en KAJ). In vrije tijd probeer ik vooral samen met vrienden van het leven te genieten, naar muziek te luisteren (zowel CD als optredens of festivals) en het ambiancevoetbal van Racing Genk bij te wonen. Een open beleid, een beleid van, voor en door inwoners zelf, daar ga ik voor! »

René Vanspauwen (42 jaar)
« Ik heb 17 jaar gewerkt als jongerenwerker in de wijk Nieuw-Sledderlo in Genk, tot ik ben moeten stoppen wegens ziekte. Ik ben er wel nog actief bij de straattheatergroep ‘Yawar’ als scenarioschrijver en regisseur. Op politiek vlak wil in de eerste plaats opkomen voor de meest kwetsbaren in onze samenleving. Het jeugdbeleid zal me eveneens zeer nauw aan het hart liggen. Ik maak me sterk dat we hier het jeugdbeleid tot één van de betere van het land kunnen maken! »

DE WERELD IS AAN DE DURVERS!

Het waarom
Enige tijd geleden was er sprake van slechts 1 partij die zou opkomen bij de komende verkiezingen. We vonden dat dit niet kon. We vonden het onze democratische plicht om minstens een poging te ondernemen om jullie een alternatief te bieden.
Even was er zelfs sprake van een derde partij maar deze lijst heeft spijtig genoeg afgehaakt ... wij – de ‘Calimero’ van de 3 – niet! Wij doen mee!

Het was al kort dag
Begin augustus zijn we pas echt van start gegaan: een open brief doorheen Opglabbeek met een oproep tot medewerking en de daaropvolgende open vergadering van 9 augustus (weldra volgt opnieuw zo’n open vergadering).
21 kandidaten vinden op 1 maand tijd was een utopie. Dat wisten en beseften we maar al te goed. Toch hebben we op deze korte tijdspanne een lijst ingediend met 6 gemotiveerde kandidaten.
Maar het hadden er evengoed 12 kunnen zijn. 6 mensen hebben evenwel afgehaakt uit eigen beweging (de drempel om met iets totaal nieuws te starten bleek toch te hoog) of onder druk: druk van de familie of van de omgeving ("wat gaan de mensen wel niet denken"). Ook het afdreigen van potentiële kandidaten is voorgevallen ("ge wilt uw werk toch niet verliezen ..."). Deze voorvallen hebben ons nog serieus doen twijfelen of we wel zouden meedoen, zouden meespelen. "Gemeentepolitiek? Kinderspel. Natuurlijk!"

Toekomstgericht
We zien de verkiezingen vooral als een ideaal moment om een AGALEV-werking in onze gemeente op te starten. Zo kunnen we ons kenbaar maken en ons profileren. Dit heeft ons overtuigd om zeker mee te doen.

Moraal van het verhaal:
"De wereld is aan de durvers", wordt ons geleerd. Awel, wij steken nu onze nek uit zodat binnen 6 jaar wel 21 inwoners durven opkomen voor een toekomstgerichte partij onder het motto van, voor en door de inwoners zelf.

Geen opmerkingen: