vrijdag 14 september 2012

PRO Opglabbeek neemt haar verantwoordelijkheid én doet mee!

PRO Opglabbeek neemt haar verantwoordelijkheid én doet mee!

  De kiezer geeft én neemt. In 2006 kreeg PRO Opglabbeek een mandaat van de Opglabbeekse kiezer: één zetel in gemeenteraad. Hiermee gingen we de voorbije 6 jaar aan de slag. Deze zetel zomaar te grabbel gooien. Neen, dat willen we niet! We doen opnieuw mee om het oordeel van de kiezer vragen; en de kiezer oordeelt. Verdient PRO Opglabbeek opnieuw een mandaat? Of niet?

De herfst staat bijna voor de deur, een prachtig seizoen vol kleuren. PRO Opglabbeek wil de gemeenteraad opnieuw kleuren. En inhoud brengen. Op een positieve wijze. Daarom zijn we erbij!
Aan politiek doen, doe je niet alleen; dat doe je met meerdere partijen in de gemeenteraad. “Wil je snel gaan ga dan alleen, wil je ver komen ga dan samen”, leert een Afrikaans spreekwoord ons.
PRO Opglabbeek wil verandering door verbreding, niet door verschraling. Als de wind uit verschillende richtingen komt, wordt een samenleving gevarieerder en kleurrijker; zo wordt ze geen woestijn.

Onze inwoners hebben recht op een derde mening. PRO Opglabbeek wil die derde hond in het kegelspel zijn. Inwoners hebben nu de keuze tussen de huidige CD&V-meerderheid, het rechtse kartel NIVO21-NV-A of een links/roodgroen alternatief. Geen Amerikaanse toestanden in onze gemeente; geen politiek Tweestromenland! Neen, Opglabbekenaren durven kiezen: “Wie van de drie?”.

Geen opmerkingen: