vrijdag 14 oktober 2011

Brood en Spelen

Gisterenavond volgende brief bedeeld bij de buren van ons "Ground Zero":

Vrijdagavond start de vertoning van “the Muppetshow”.
Iedereen is welkom op dit stukje theater.
Inderdaad, de werf lijkt levendig nu ze omzoomd wordt door levensgrote foto’s van inwoners – figuranten in dit schouwspel over de afbraak van de pastorij en de opbouw van onze Ground Zero. Of vormen deze foto’s een verdedigingslinie rondom de werf waar te pas en te onpas volk rondloopt, dealt of wat ze daar ook moge doen…
Inderdaad, de omheining lijkt nu wel echt op een poppenkast… In de Middeleeuwen diende zo’n poppenspel om het volk, dat vooral analfabeet was, op te voeden en te informeren.
Nú hoeft dit niet meer… Deze donkere middeleeuwen liggen gelukkig al enige tijd achter ons en nú hebben we meer en andere mogelijkheden om ons te informeren.
Zouden de gestreste burgemeester en schepenen intussen tot rust zijn gekomen? Eindelijk kunnen ze de fotogalerij presenteren en de baksteen leggen op deze “memorabele” avond.
Om het spel het nodige gewicht te geven werd de Vlaamse minister van Welzijn opgetrommeld als hoofdrolspeler in dit poppenspel.
En, voor ons mag de naam gerust ’t Koekoeksnest worden. Welke vreemd ei gaan we erin aantreffen? Of wordt het ‘One Flew Over the Cuckoo's Nest’?

Geen opmerkingen: