maandag 1 februari 2010

In de media...

Het Laatste Nieuws, vrij 29/1/2010: Bezwaar tegen plannen voor centrumRaadslid Fabian Spreeuwers (PRO) van Opglabbeek heeft bezwaar ingediend tegen de centrumplannen van het CD&V-bestuur. PRO wil bijvoorbeeld geen nieuw gemeenschapscentrum aan de kerk.
"Het Ruimtelijk Uitvoerings Plan (RUP) centrum Opglabbeek maakt keuzes maar laat ook vele kansen liggen", stelt Fabian Spreeuwers (PRO). Om Oplabbeek en de economie leefbaarder te maken heeft PRO '12 werken' uitgedokterd.

GemeenschapscentrumAanleiding is de aangekondigde metamorfose van het centrum. Die voorziet in de bouw van een nieuw gemeenschapscentrum aan de kerk. De pastorij en de kiosk moeten tegen de vlakte. Cultuurgebouw Troempeelke naast de kerk zou later ook aangepast worden of verdwijnen. "Het verwijderen van de kiosk en het Troempeelke is pure kapitaalvernietiging", stelt Fabian Spreeuwers. PRO wil het Troempeelke en recreatiegebied 't Laer in de Speeltuinstraat combineren, en geen nieuw gemeenschapscentrum aan de kerk. "Maakt een gemeenschapscentrum onze kern wel aangenamer en leefbaarder? Fietsers en voetgangers moeten terug ons centrum heroveren. Er moeten initiatieven worden ontplooid om de auto thuis te laten en te voet, met de fiets of de bus te gaan winkelen. Een omleidingsweg kan het zwaar verkeer uit het centrum weghouden." PRO moedigt ook het landelijk karakter aan. "De natuur is een troef. Via 'poorten' kan men deze gebieden bezoeken en leren ontdekken." Voor PRO is het braakliggend terrein van 't Laer, op nauwelijks 2 kilometer van het centrum, een prima locatie voor cultuur en sport.

Geen opmerkingen: